Artırılmış Gerçeklİk Uygulamaları - AR
Artırılmış gerçeklik (AR), gerçek dünyada bulunan nesnelerin görsel, işitsel, dokunsal ve sinir sistemi dahil olmak üzere birden fazla duyusal yöntemle bilgisayar tarafından oluşturulan algısal bilgilerle zenginleştirildiği gerçek dünya ortamının etkileşimli bir deneyimidir.
3 temel özelliği yerine getiren bir sistem olarak tanımlanabilir;
Gerçek ve sanal dünya kombinasyonu
Gerçek zamanlı etkileşim
Sanal ve gerçek neselerin 3 boyutlu görüntülenmesi
Bu deneyim, gerçek çevrenin sürükleyici bir yönü olarak algılanacak şekilde fiziksel dünya ile kusursuz bir şekilde iç içe geçmiştir. Bu şekilde, artırılmış gerçeklik, kişinin gerçek dünya ortamına ilişkin devam eden algısını değiştirirken, sanal gerçeklik kulanıcın gerçek dünya ortamını tamamen simüle edilmiş ortamla değiştirir. AR, büyük ölçüde eşanlamlı iki terimle ilgilidir: karma gerçeklik ve bilgisayar aracılı gerçeklik.
Artırılmış gerçekliğin birincil değeri, dijital dünyanın bileşenlerini bir kişinin gerçek dünyayı algılayışına, basit bir veri görüntüsü olarak değil, bir kişinin doğal parçaları olarak algılanan sürükleyici hislerin entegrasyonu yoluyla karışmasıdır.
AR, doğal ortamları veya durumları iyileştirmek ve algısal olarak zenginleştirilmiş deneyimler sunamk için kullanılır. Gelişmiş AR teknololojilerinin yardımıyla (akıllı telefon uygulamalarına AR kameraları ekleme ve nesneleri tanıma) kullanıcıyı çevreleyen gerçek dünyasıyla ilgili bilgiler etkileşimli hale gelir ve dijital olarak manipüle edilir. Çevre ve nesneleriyle ilgili bilgiler gerçek dünyanın içine yerleştirilmiştir.
AR teknolojisi en büyük trendlerden biridir ve bu teknolojiye uygun akıllı telefonlar ve diğer donanımlar dünya çapında daha erişilebilir hale geldikçe daha da büyümesi kaçınılmazdır.
